‘Tegen de Mexicaanse journalisten zeg ik dat hun land kansloos is’

Hans Westerhof is plots een zeer populaire man in Mexico. De Nederlandse trainer was bij meerdere Mexicaanse clubs actief en met Nederland – Mexico op het programma wordt Westerhof de kleren van het lijf gevraagd. 

Tegenover De Telegraaf legt de oud-trainer van onder meer Ajax en Willem II uit: ‘Tegen de Mexicaanse journalisten zeg ik dat hun land kansloos is. Ik ga ze niet wijzer maken dan ze zijn, want ik hoop natuurlijk dat Nederland wint. Louis heeft er meer verstand van dan ik, maar als Oranje 4-3-3 speelt, heeft Mexico een groot probleem. De Mexicanen komen dan verdedigend in de moeilijkheden en hun backs kunnen dan niet meer zo aanvallend spelen.’

‘Het is een leuke puzzel voor Van Gaal. Omdat Mexico waarschijnlijk met twee spitsen speelt, zou ik opteren voor 3-4-3’, vervolgt Westerhof. ‘Daarmee kun je – in tegenstelling tot met een 5-3-2-opstelling – Mexico echt verrassen. Voor mij was het niet zo verrassend dat Mexico ten koste van Kroatië de laatste zestien heeft gehaald. De WK-kwalificatiereeks verliep erg moeizaam, maar op dit moment zit de ploeg redelijk in elkaar.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!