Argentinië verslaat Nigeria in vermakelijk duel

TWEE KEER MESSI – Het was een wedstrijd waar je niet voor te laat mocht komen. Ook niet als je in de rust de frituurpan moest bedienen of even was gaan plassen. Want de beginfases van zowel de eerste als de tweede helft leverden het spektakel en dus de doelpunten op. Uiteindelijk won Argentinië met 3-2 van Nigeria, in een duel dat als knettergek kan worden geduid.

Het was ook een wedstrijd waarin Lionel Messi liet zien nog altijd van ongekend niveau te zijn. Hij was constant een dreiging voor de dichtgemetselde defensie van Nigeria, hoeveel mankracht die ook huisvestte. Maar het cement was nog te nat, zo bleek al in de derde minuut. Angèl di Maria werd weggestuurd aan de linkerkant, kreeg een middelgroot recreatiemeer aan ruimte en raakte de paal. De rebound was voor Messi, die de bal verwoestend achter doelman Enyeama ramde.

Lang konden de Argentijnse fans daar niet op teren, want Ahmed Musa besloot op heerlijke wijze de gelijkmaker binnen te kegelen. Vanaf links naar binnen komen en prachtig in de verre hoek achter Sergio Romero plaatsen, dacht hij. En zo geschiedde. 1-1 binnen vier minuten.

Hierna werd het een stuk minder spannend, hoewel Argentinië wel de betere ploeg was. Aan de hand van Messi en Di Maria werd er gevaar gesticht voor het Afrikaanse doel, echter verkeerde Vincent Enyeama in uitstekende vorm en liet dat regelmatig zien met schitterende reddingen. Het was dan ook pas vlak voor rust dat hij de bal voor de tweede keer uit het net moest hengelen. Nadat hij al een vrije trap van Lionel Messi uit de kruising plukte, moest hij kort hierna zijn meerdere erkennen toen Messi de bal over de muur lepelde: 1-2.

Na rust begon het spel weer wervelend. In de 47e minuut kon Musa zomaar door een gaatje in de verdediging piepen en rondde met een lichaamsschijnbeweging mooi af in de korte hoek: 2-2. Maar ook deze treffer hield niet lang stand. Een corner leek door Rojo te worden binnengekopt, maar hij deed het met zijn knie. De bal verdween hoe dan ook met een stuit langs Enyeama, die zijn derde tegentreffer van deze wedstrijd alsook het hele toernooi incasseerde: 2-3.

Kort hierna werd Lionel Messi gewisseld, naar het leek om zich volledig fit op de achtste finale te kunnen richten. Gescoord werd er hierna niet meer, waardoor Argentinië met 3-2 Nigeria versloeg. Door de uitslag bij Bosnië – Iran (3-1) gaan Argentinië en Nigeria respectievelijk als eerste en tweede in poule F door naar de achtste finales. Later op de avond zullen we weten tegen wie zij dan zullen aantreden.

 

Scoreverloop:
3. Messi 1-0
5. Musa 1-1
45. Messi 2-1
49. Musa 2-2
52. Rojo 2-3

Opstellingen:

Opstelling Nigeria: Enyeama; Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshaniwa; Onazi, Mikel, Babatunde; Musa, Odemwingie, Emenike.

Opstelling Argentinië: Romero; Zabaleta, Garay, Fernández, Rojo; Mascherano, Gago, Di María; Messi, Agüero, Higuaín.

Bijzonderheden:

Praat live mee:
[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: ProShots)

Praat Mee!