Bosnië en Iran verlaten het WK na zege Bosniërs

BEIDE PLOEGEN UITGESCHAKELD – Bosnië heeft woensdagavond een 3-1 zege geboekt op Iran, dat wel zijn eerste goal op het WK maakte. Voor de Bosniërs waren Dzeko, Pjanic en Vrsajevic trefzeker. Reza maakte de eretreffer voor de Iranezen.

Bosnië begon fel aan het duel tegen Iran en was dan ook als eerste gevaarlijk, toen Dzeko de Iran-goalie verraste met een prachtig schot. Zijn inzet ging echter rakelings over. Laatstgenoemde was in de 22e minuut wel trefzeker, 1-0. Vlak na de openingstreffer van de spits van Manchester City raakte Iran het houtwerk. Dichter bij een treffer kwamen beide teams voor rust niet meer.

Na de thee was het weer Bosnië dat de lakens uitdeelde. Zodoende kwam het toen nog puntloze land op een 2-0 voorsprong door Pjanic, alhoewel de goal wel een geurtje van buitenspel had. De Bosniërs kregen vervolgens een grote kans om de 3-0 te maken, maar door knullig werk van tegen elkaar op botsende spelers strandde een mooi opgezette aanval.

Aan de andere kant werd er wel gescoord. Reza maakte het eerste doelpunt voor Iran op het WK. Maar lang konden de Iranezen daar niet van genieten, aangezien Vrsajevic binnen een minuut de marge weer op twee bracht voor Bosnië, 3-1.

Bosnië speelde de wedstrijd vervolgens simpel uit en eindigt als derde in de poule, waarin Iran de hekkensluiter is. Argentinië (1e) en Nigeria (2e) zijn door naar de achtste finales.

Scoreverloop:
22. Dzeko 1-0
59. Pjanic 2-0
82. Reza 2-1
83. Vrsajevic 3-1

Opstellingen:

Opstelling Bosnië: Begovic, Vrsajevic, Spahic (c), Kolasinac, Besic, Pjanic, Ibisevic, Dzeko, Susic, Sunjic, Hadzic

Opstelling Iran: Haghighi; Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Pooladi; Nekounam, Teymourian, Hajisafi, Shojaei, Dejagah; Goochannejad

Bijzonderheden:

Praat live mee:
[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!