Zwitserland na drie goals Shaqiri door naar achtste finales

Zwitserland heeft woensdag met 3-0 gewonnen van Honduras. Shaqiri was met drie goals de grote man aan Zwitserse zijde. Voor Honduras is het WK avontuur na deze wedstrijd ten einde en Zwitserland kan zich opmaken voor de achtste finales.

Zwiterland begon goed aan het duel en kreeg in de derde minuut een grote kans om de score te openen, maar het schot van Shaqiri werd door de Zuid-Amerikanen geblokt. Even later was het wel raak voor Zwitserland, toen Shaqiri de bal in de kruising plaatste, 1-0.

Na de vlammende start van Zwitserland was het Honduras dat het betere spel vertoonde, echter was de Zwitserse verdediging stug. In de counter was Zwitserland effectief en in de 32e minuut wist Shaqiri de score te verdubbelen.

Na de rust leek Honduras uitgeblust te zijn en konden de Zwitsers de wedstrijd rustig uitspelen. Shaqiri kon zelfs nog zijn naam voor de derde keer op het scorebord terugvinden, nadat hij op aangeven van Drmic de bal tegen de touwen werkte.

Scoreverloop:
6. Shaqiri 1-0
32. Shaqiri 2-0
71. Shaqiri 3-0

Opstellingen:

Opstelling Zwitserland:  Benaglio, Lichtsteiner, Inler (c), Xhaka, Behrami, Rodriguez, Mehmedi, Drmic, Djourou, Schaer, Shaqiri

Opstelling Honduras:  Figueroa, Bernardez, J Garcia, W Palacios, Bengtson, Costly, B Garcia, Espinoza, Claros, Beckeles

Bijzonderheden:

Praat live mee:
[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]
(Foto: ProShots)

Praat Mee!