Ecuador en Frankrijk delen punten

In een bij vlagen vermakelijk maar vooral pover duel hebben Frankrijk en Ecuador gelijkgespeeld. In een sfeervol Maracanã in Rio de Janeiro bleef het, voornamelijk dankzij Ecuador-doelman Alexander Domínguez, doelpuntloos: 0-0. Hiermee is Frankrijk groepswinnaar en Ecuador uitgeschakeld.

Hoewel de Fransen in de beginfase het betere van het spel hadden, resulteerde dit nog niet in kansen. Het werd gevaarlijk met een volley van Moussa Sissoko, maar daar hield het wel bij op. Nog gevaarlijker was de elleboogstoot die Mamadou Sakho uitdeelde in het strafschopgebied van Ecuador. Die werd echter niet geconstateerd door de arbitrage, anders had de verdediger met de geblondeerde hanenkam ongetwijfeld met rood naar de kant gemoeten.

Ecuador stelde er overigens weinig tegenover en kon voorin weinig potten breken. Daar kon ook drievoudig doelpuntenmaker Enner Valencia geen verandering in brengen, al deed hij dat bijna wel. Hij sprong ontzettend hoog en kopte een voorzet in, maar Tottenham-sluitpost Hugo Lloris kon redding brengen.

Frankrijk voerde in de eerste helft de boventoon, maar de ploeg van Didier Deschamps kon dat niet omzetten in echt grote kansen. Misschien ook wel omdat het wist dat het al zo goed als zeker door was naar de laatste zestien. Zo werd er thee genuttigd met een 0-0 stand.

In het tweede bedrijf voornamelijk hetzelfde spelbeeld, zeker nadat Antonio Valencia met rood van het veld moest. Hij ging onbesuisd met gestrekt been en raakte linksback Lucas Digne net onder de knie. Die had geluk dat hij de wedstrijd kon hervatten. Desondanks kreeg Ecuador vlak daarna de grootste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een snel uitgespeelde counter kwam via Jefferson Montero en Enner Valencia bij Cristhian Noboa, maar die kreeg de bal niet helemaal lekker mee, waardoor hij de bal naast plaatste.

Hierna buitte Frankrijk de man-meer-situatie uit en kreeg het kans op kans. Matuidi, Benzema en Griezmann stuitten op de prima acterende Alexander Domínguez. De grootste kans kwam op naam van Paul Pogba, maar die kopte van dichtbij rakelings naast. Maar Ecuador gaf zich niet gewonnen. Het counterde waar het kon en dat leverde nog een grote kans op voor Ibarra, die vanaf rechts naar binnen kwam en de bal voor zijn linker kreeg. Zijn schot ging echter recht op Lloris af, die weg kon boksen. Hierna volgden nog legio kansen voor Frankrijk, maar Domínguez leek de uitvinder van de vangbal wel. Zo bleef het bij 0-0 tussen Frankrijk en Ecuador, met als gevolg dat de Fransen tot groepswinnaar werden uitgeroepen en Zwitserland als tweede doorgaat naar de achtste finales, dat met 3-0 van Honduras won.

 

Scoreverloop:

Opstellingen:

Opstelling Ecuador: Dominguez; Guagua, Erazo, Paredes, Noboa; Montero, Ayovi, E. Valencia; Minda, Arroyo, A. Valencia.

Opstelling Frankrijk: lloris; Sagna; Koscielny, Sakho, Digne; Pogba, Matuidi, Schneiderlin; Sissoko, Benzema, Griezmann.

Bijzonderheden:
50. Valencia Rood

Praat live mee:
[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]
(Foto: ProShots)

Praat Mee!