Chili verliest nipt van Duitsland

Duitsland heeft woensdagavond met minimale cijfers gewonnen van Oranje tegenstander Chili. In Stuttgart werd het 1-0 voor het team van Joachim Löw.

Mario Götze was in de 16de minuut de doelpuntenmaker. Ondanks de overwinning was bondscoach Löw niet te spreken over het presteren van zijn elftal. Duitsland had het allerminst makkelijk met de Zuid-Amerikaanse tegenstander.

Chuli begon sterk aan de wedstrijd en had het veldoverwicht tegen de Duitsers. De eerste kans was dan ook voor Alexis Sanchez na goed voorbereidend werk van Arturo Vidal. Vlak daarna kwam Duitsland via Götze tegen de verhouding in op 1-0 op aangeven van Mesut Özil.

Ook na de 1-0 bleef Chili het betere van het spel hebben. De ploeg van Jorge Sampaoli creëerde kans op kans, maar faalde om de trekker definitief over te halen. Charles Arånguiz, Vidal, Eduardo Vargas waren alle drie dichtbij waarbij Vargas zelfs het houtwerk raakte. Omdat Chili niet tot scoren kwam was het Duitsland dat er, op zijn Duits, met de overwinning vandoor ging. Extra tegenvaller voor de Chilenen was het uitvallen van sterspeler Vidal met een hamstringblessure.

Praat Mee!