Sneijder stoort zich aan scheerschuim: ‘Onbewust obstakel’

Wesley Sneijder hoopt dat hij in de loop van dit WK beter om kan gaan met het veelbesproken scheerschuim van de scheidsrechter. Om de muur op afstand te zetten wordt er een lijn getrokken met een oplosbaar soort schuim, maar ook om de bal wordt een cirkel gespoten. Dat laatste stoort Sneijder enorm. 

‘Het stoort toch op de een of andere manier’, vertelt Sneijder aan De Telegraaf. ‘Die lijn zetten ze net bij de bal. En onbewust geeft dat toch het gevoel van een soort obstakel. Alsof die bal ergens overheen moet, terwijl dat helemaal niet hoeft. Ik heb er één genomen tot nu toe. Dus bij de volgende zal dat wel anders zijn, hoop ik.’

Het Nederlands elftal kreeg dit WK nog niet veel vrije trappen te nemen, maar op de trainingen schieten voor Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie met scherp. Het scheerschuim bij vrije trappen is één van de populairste gespreksonderwerpen dit WK. Alle grapjes daargelaten, het lijkt te werken aangezien de muurtjes zelden meer een stap naar voren doen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!