Australië geeft 3-0 voorsprong weg en verliest

Australië is woensdagavond tegen een pijnlijke 3-4 nederlaag aangelopen. De Australiërs stonden na ruim een half uur met 3-0 voor maar gingen toch onderuit tegen Ecuador.

Tim Cahill zette zijn ploeg al na 8 minuten op voorsprong en Mile Jedinak bracht de Aussies zelfs op 2-0 vanaf de penaltystip na ruim een kwartier spelen. Toen Cahill in de 32ste minuut opnieuw trefzeker was, leek de overwinning voor Australië binnen.

Twee desastreuze minuten na rust bleken fataal voor Australië. Eerst bracht Fidel Martinez de Ecuadoranen terug in de wedstrijd in de 57ste minuut. Een minuut later trok doelman Mitchell Langerak aan de noodrem waardoor hij met rood moest inrukken. Segundo Castillo benutte de toegekende penalty. Daarna was het louter Ecuador dat de klok sloeg.

De Zuid-Amerikanen domineerden en het was wachten op de gelijkmaker. Enner Valencia zorgde voor die gelijkmaker waarna oud PSV-er Edison Mendez het drama voltrok voor de Australiërs. De middenvelder scoorde in de allerlaatste minuut de 3-4. Ecuador is de volgende tegenstander van Oranje in aanloop naar het WK in Brazilië.

Praat Mee!