Chaos bij Ghana: Muntari en Boateng uit selectie gezet

Ghana-bondscoach Kwesi Appiah stelt geen prijs meer op de aanwezigheid van Sulley Muntari en Kevin-Prince Boateng. De twee middenvelders zijn vanwege wangedrag uit de selectie gezet. Dat alles een paar uur voor de beslissende WK-wedstrijd tegen Portugal. 

Boateng en Muntari gingen elkaar dinsdag te lijf en dat gevecht was aanleiding voor Appiah om de onderste steen boven te halen. Boateng ging vervolgens compleet door het lint tegenover zijn eigen bondscoach toen hem naar het knokpartijtje werd gevraagd, zo meldt Voetbal International. Ghana laat via de officiële kanalen weten dat Muntari is geschorst omdat hij een lid van de technische staf aanviel.

Boateng heeft in een reactie aangegeven dat de bondscoach Appiah het probleem vormde. ‘De bondscoach onderbrak de training en vroeg waarom Muntari en ik moesten lachen. We zeiden dat alles in orde was. Na de training stapte ik op de bondscoach af. Ik vroeg of hij iets tegen me had. Toen begon hij te schreeuwen. Hij beledigde me ook. Er vielen termen als Fuck off. Ik accepteer het, maar niemand moet geloven dat ik de bondscoach beledigde. Ik wens mijn collega’s alle succes.’

De twee heethoofden kunnen een restant van het WK vergeten. Als Ghana donderdagavond wint van Portugal en er komt ook een winnaar bij het duel tussen Duitsland en de Verenigde Staten, dan is de kans groot dat het Afrikaanse land zich alsnog plaatst voor de achtste finales. Boateng en Muntari zitten op dat moment allang weer thuis.(foto: Pro Shots)

Praat Mee!