Suárez mist rest van WK: 9 interlands + vier maanden schorsing

Luis Suárez mag vier maanden lang niet voetballen naar aanleiding van zijn beet richting Giorgio Chiellini. De FIFA maakte donderdagmiddag bekend dat de Uruguayaan voor negen interlands met Uruguay geschorst is en daarbij mag hij vier maanden aan geen enkele voetbalgerelateerde activiteit meedoen. 

Dat houdt in dat het WK erop zit voor Suárez, die ook uit alle stadions waar Uruguay en Liverpool spelen, geweerd wordt. Uruguay speelt de achtste finale tegen Colombia en gaat bij winst door naar de kwartfinale. Officiële interlands en eventuele kwalificatiewedstrijden (enz.), daar mag Suárez niet aan meedoen totdat de negen bereikt is. Ook krijgt hij een boete opgelegd van omgerekend 83.000 euro.

Naast de schorsing voor Uruguay, mag Suárez ook vier maanden niet uitkomen voor zijn club. In totaal mist hij negen Premier League-wedstrijden en is hij er op 1 november tegen Newcastle United weer bij. Ook de eerste Champions League-groepswedstrijden en Engelse bekerduels gaan aan de neus van Suárez voorbij.

De Uruguayaanse bond en Suárez zelf hielden na de wedstrijd tegen Italië vol dat de aanvaller niet had gebeten, maar het was tegen beter weten in. Eerder in zijn carrière werd Suárez al geschorst voor respectievelijk zeven en tien wedstrijden nadat hij Otman Bakkal (PSV) en Branislav Ivanovic (Chelsea) beet. De speler zelf heeft nog geen officiële verklaring gegeven. Wel schreef Suárez voor de uitspraak een brief aan de voetbalbond.

Wat zijn club Liverpool zal doen, is ook nog niet bekend. Engelse media schreven dat het contract van Suárez eventueel ontbonden wordt. Liverpool gaf Suárez na de beet aan het adres van Ivanovic een waarschuwing dat hij de club in diskrediet bracht. Geïnteresseerde clubs zullen zich ook achter de oren krabben of de komst van Suárez nog uit kan. FC Barcelona zou de gesprekken al zijn gestart, maar ook een andere club zal tot eind oktober geen beroep op hem kunnen doen.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(foto: Pro Shots)

Praat Mee!