Duitsland wint van VS; beide teams naar de achtste finale

Duitsland bleek donderdag te sterk voor de Verenigde Staten. Beide ploegen hadden genoeg aan een gelijkspel, maar de Duitsers wonnen door een treffer van Thomas Müller. De Duitsers eindigen zodoende als groepswinnaar en de VS komen op de tweede plaats. Ghana en Portugal zijn uitgeschakeld op het WK.

Vooraf werd er gesproken van een salonremise, maar de Duitsers maakten vanaf het begin aanspraak op de winst. De VS verdedigde echter stug, waardoor Duitsland er moeilijk doorheen kwam. Voor echt gevaar zorgden de Amerikanen ook niet. Voor rust waren er, behalve wat kansen van Mezut Özil, dan ook weinig noemenswaardige momenten.

Na de thee waren de Duitsers wederom de betere ploeg. Het buurland van Nederland kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal, dankzij voorzetten van Lukas Podolski. Het was dan ook Duitsland dat op voorsprong kwam, toen de VS-goalie Howard een bal redde en de rebound voor de voeten van Müller kwam, die verwoestend uithaalde, 1-0.

Na de openingsgoal speelde Duitsland de wedstrijd verder gemakkelijk uit en de VS maakten weinig aanspraak op de gelijkmaker. Het resultaat was dan ook voor beide ploegen genoeg om de volgende ronde te behalen.

Scoreverloop:
55. Müller 0-1

Opstellingen:

Opstelling VS: Howard; Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley; Jones, Bradley, Beckerman, Davis, Zusi; Dempsey.

Opstelling Duitsland: Neuer; Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes; Lahm, Schweinsteiger; Kroos, Özil, Müller; Podolski

Bijzonderheden:

Volg de wedstrijd via Twitter:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: ProShots)

Praat Mee!