Algerije speelt gelijk en plaatst zich ten koste van Rusland voor de achtste finales

Algerije heeft zich verrassend voor de achtste finales van het WK geplaatst. Het Noord-Afrikaanse land speelde met 1-1 gelijk tegen Rusland, dat een overwinning nodig had om naar de volgende ronde te gaan. Kokorin en Slimani maakten de goals voor respectievelijk Rusland en Algerije.

Rusland kende een vlammende start tegen Algerije. In Brazilië opende de ploeg fel en kwam het dan ook verdiend op voorsprong. Al in de zesde minuut kopte Kokorin de bal tegen de touwen.
Daarna leken de Russen wat uitgeraasd, hetgeen de gelegenheid aan Algerije gaf om zich te herpakken.

Slimani kreeg dan ook een aantal kansen om de score op 1-1 te brengen voor zijn ploeg. Maar doelman Akinfeev redde knap, door de bal over de lat te tikken. Slimani kreeg voor rust nog een grote kopkans, maar weer bracht de Russische goalie redding. Zodoende liepen de Russen met een 1-0 voorsprong de kleedkamers binnen.

Rusland kreeg na rust nog een levensgrote kans op de 2-0, maar Samedov schoot tegen het lichaam van de Algerijnse goalie. Aan de andere kant ging de bal wel tegen de touwen. Slimani kopte een corner raak, toen doelman Akinfeev onder de bal door dook.

Door het gelijkspel gaan de Algerijnen voor het eerst in de geschiedenis door naar de knock-out fase van het WK.

Scoreverloop:
6. Kokorin 0-1
60. Slimani 1-1

Opstellingen:

Opstelling Algerije: Mbolhi, Belkalem, Halliche (c), Mesbah, Feghouli, Brahimi, Medjani, Slimani, Bentaleb, Djabou, Mandi

Opstelling Rusland: Akinfeev, Kozlov, Ignashevich, Glushakov, Kokorin, Kerzhakov, Berezutskiy (c), Shatov, Samedov, Fayzulin, Kombarov

Bijzonderheden:

Volg ons via Twitter:
[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: ProShots)

Praat Mee!