Maradona steunt Suárez: ‘Wie heeft hij gedood?’

Diego Maradona is het niet eens met de straf voor Luis Suárez. De Argentijn, die zelf in zijn carrière ook allerlei fratsen uithaalde, krijgt het idee dat de FIFA hem ziet als moordenaar. In duidelijke taal liet hij donderdag blijken dat hij achter de Uruguayaanse spits staat. 

‘Waarom? Wie heeft hij gedood? Dit is een oneerlijke straf, dit is pure mafia. Wie denken jullie wel dat jullie zijn?’, vraagt een kritische Maradona zich op de televisie hardop af. ‘Waarom sturen jullie hem niet gelijk naar de gevangenis van Guantanamo.’ Maradona trok tijdens de uitzending waar hij was een t-shirt aan met de tekst ‘Luis, we staan achter je’.

Maradona krijgt bijval van Diego Lugano, die eerder ook al in de bres sprong voor zijn ploeggenoot Suárez. ‘Verontwaardiging en machteloosheid, dat is wat wij voelen. We willen allemaal een rechtvaardige wereld, maar die bestaat niet. Zij die de macht hebben, hebben de macht en de sterken zijn de sterken. Ik ben trots op Suarez, dat verdient hij. Niks zal ons tegenhouden. We zullen doorgaan met nederigheid, éénheid en vastberadenheid, we zullen onze fouten erkennen en onze hoofden hoog houden. Ik sta achter Suarez en steun hem en zijn familie, want ook zij hebben het heel zwaar in deze periode.’

Ronaldo
Er zijn ook tegenstanders van Suárez, heel veel zelfs. Braziliaan Ronaldo is wel heel cryptisch als hem wordt gevraagd naar de situatie. ‘Ik heb nooit iemand gebeten, ik weet dat bijten pijn doet. Als mijn kinderen bijten, worden ze gestraft in een donkere kamer met de grote boze wolf. In het voetbal wil dat zeggen dat je vier maanden niet mag spelen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!