Chili boos na spionage van Braziliaanse televisiezender

De Chileense selectie werd donderdag opgeschrikt door een helikopter die meerdere rondjes boven het trainingsveld vloog. Het bleek te gaan om een delegatie van de Braziliaanse televisiezender Globo. Brazilië en Chili spelen zaterdag namelijk een achtste finale tegen elkaar.

De mensen in de helikopter hoopten erachter te komen in welk systeem en met welke spelers Chili zaterdag aantreedt. Dat lukte niet. De mannen van bondscoach Jorge Sampaoli onderbraken de training en probeerden de helikopter met ballen te raken. ‘We hebben geprobeerd de helikopter met voetballen uit de lucht te schieten, maar dat lukte niet’, verklaart Mauricio Isla.

De verdediger van Chili erkent dat er gericht werd getraind en dat de helikopter niet welkom was. ‘Sampaoli was op dat moment bezig met onze tactiek tegen Brazilië.’ De Chileense voetbalbond laat het er niet bij zitten. Het heeft Globo reeds om een verklaring gevraagd voor de spionage.

Slechte statistieken
Overigens lijkt de Braziliaanse media niet zoveel moeite te hoeven doen voor de eigen nationale ploeg. Brazilië won van de laatste twaalf ontmoetingen met Chili tien keer en twee keer werd het gelijk. De laatste keer dat de Chilenen zegevierden was in 2000. Destijds werd er met 3-0 gewonnen in de WK-kwalificatiewedstrijd. Brazilië verloor daarnaast nog nooit op eigen grond van Chili, terwijl er toch al 27 ontmoetingen waren.  (foto: Pro Shots)

Praat Mee!