Nederlands elftal bij WK-titel de ruimte in

De spelers en trainers van het Nederlands elftal kunnen een reis in de ruimte maken als het de wereldtitel wint in Brazilië. Het Nederlandse ruimtevaartbedrijf SXC heeft die belofte gedaan naar aanleiding van het doelpunt van Robin van Persie tegen Spanje. 

De spits scoorde met een fraaie snoekduik de 1-1 en de dagen na die treffer was Van Persie het gespreksonderwerp in Nederland en ver daarbuiten. SXC heeft daar op ingespeeld en belooft de selectie een ruimtevaart als het de beker wint. ‘De goal van Van Persie, en alle krantenkoppen over ’the flying Dutchman’ hebben ons op het idee gebracht ook iets extra’s te doen’, legt medeoprichter van SXC, Michiel Mol, uit.

‘We gaan proberen ze letterlijk naar een nog hoger niveau te tillen; 103 km. De hele selectie van 23 spelers en natuurlijk Louis van Gaal’, vervolgt Mol, die met zijn bedrijf vanaf 2015 de mogelijkheid heeft om commerciële vluchten te maken. Oranje zal overigens wel even moeten wachten, mocht het inderdaad wereldkampioen worden. Een ruimtereis is pas in 2016 mogelijk. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!