Mexico erg gemotiveerd: ‘Nederland niet onoverwinnelijk’

Bij de Mexicaanse selectie leeft het besef dat Nederland zondag in de achtste finale geklopt kan worden. Oranje won alle groepsduels in een poule met Spanje, Chili en Australië, maar door die resultaten laat Mexico zich niet afschrikken. 

‘Nederland is niet onoverwinnelijk. Het gaat niet om individuele kwaliteiten, het gaat er om hoe goed je als team bent’, verklaart Oribe Peralta het vertrouwen. Ook verdediger Rafael Marquez beaamt dat Mexico er klaar voor is. ‘We staan er goed voor en zijn zeer gemotiveerd om ook Nederland te verslaan. Oranje heeft een zeer goed team, dat op basis van de historie favoriet is. Maar wij willen ook historie schrijven. De kwartfinale is ons doel.’

Grote uitblinker bij de Mexicanen in de poule was doelman Guillermo Ochoa. De keeper zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Brazilië in de groepswedstrijd op 0-0 werd gehouden. ‘Nederland is een taaie tegenstander, het zal niet gemakkelijk worden. Oranje heeft spelers die elke wedstrijd het verschil kunnen maken, ze zijn sterk en veelzijdig. Maar wij worden per wedstrijd beter en willen die lijn doortrekken.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!