Valdano haalt uit naar Oranje: ‘Verraad jegens de eigen essentie’

Jorge Valdano, één van de ploeggenoten van Diego Maradona in 1986 bij wereldkampioen Argentinië, is niet onder de indruk van het Nederlands elftal. De Argentijn vindt dat Oranje altijd voor revolutie in het voetbal moet staan en de verdedigende tactiek van nu kan niet op waardering rekenen. 

‘Nederland gebruikt al veertig jaar de bal om het spel te revolutioneren. Het is belangrijker een school te creëren die een grote en positieve invloed op het voetbal heeft, dan wereldkampioen te worden. Ik zie weinig toekomst in dit verraad jegens de eigen essentie, waarmee Nederland nu succes heeft’, stelt Valdano.

Hij gaat verder: ‘Mannen als César Luis Menotti , Johan Cruijff en Pep Guardiola onderhandelen nooit over hun ideeën. Het is vreemd dat Van Gaal wel in die verleiding is gekomen. Alle stijlen zijn geschikt, maar een goed resultaat gaat mij niet opleggen hoe ik moet denken. Ik heb liever een moedige gek dan de intelligentie van Van Gaal toegepast op een rekenmodel, de controle en de speculatie.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!