Wijnaldum: ‘Beleef alles veel intenser’

De nu 23-jarig Georginio Wijnaldum geniet meer dan ooit van het voetballen. De PSV’er heeft een lange tijd last gehad van een rugblessure maar wist toch op tijd fit te zijn om mee te kunnen naar het WK in Brazilië.

‘Als je heel lang niet hebt gespeeld, mis je het voetballen en alle kleine dingen die daarbij horen. Ik ben nu heel bewust bezig om te genieten, ik beleef alles veel intenser’, aldus de geboren Rotterdammer.

Al met al heeft de middenvelder al zo’n zeven seizoenen in de Eredivisie gespeeld, waardoor hij al de nodige ervaring heeft opgedaan. Volgens Wijnaldum ga je automatisch minder genieten naarmate je langer voetbalt. ‘Naarmate je langer meedraait, ga je toch wat minder genieten van het spel. Het wordt allemaal wat zakelijker. Maar als je heel lang niet hebt gevoetbald, ga je alles missen. De trainingen, de extra oefeningen, de wedstrijden. Ik merk nu aan mezelf dat ik geen tijd meer heb om zenuwachtig te zijn voor een wedstrijd. Ik wil speciaal genieten van de wedstrijden en de sfeer daar omheen. Eigenlijk net als vroeger.’

Naarmate het WK dichterbij kwam bleef Wijnaldum reëel en rekende hij nergens op, hij had immers geen goed seizoen achter de rug. ‘Ik had niet echt rekening meer gehouden met het WK. Alleen met Gods wil kan het, zo hield ik mezelf voor. Toen de bondscoach me opriep, dacht ik: alle kansen die ik nu krijg, ga ik met beide handen aanpakken. En dan wil ik ook het hoogst haalbare, een basisplaats dus.’

‘Velen dachten dat wij deze poule niet zouden overleven, maar toch is het ons gelukt. Nu denken die mensen dat we ook wel even wereldkampioen gaan worden. Maar zo makkelijk is dat niet. Alle landen die nog in het toernooi zitten, staan niet voor niets op het WK. Het zal niet eenvoudig worden de finale te halen, maar onmogelijk is het zeker niet’, besluit de man die twee keer goed inviel dit toernooi.

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!