Spanje wint ook nu van Italië

Spanje heeft ook de replay van de EK-finale van 2012 tegen Italië gewonnen. De Spanjaarden wonnen met 1-0 door een goal van Pedro Rodriguez.

Bij Spanje debuteerde Braziliaan Diego Costa. Omdat dat Diego Costa ook al vriendschappelijk debuteerde voor Brazilië kon de Atletico-spits alsnog uitkomen voor de regerend wereldkampioen. Veel support kreeg Diego Costa niet. Het Santiago Bernabéu-stadion in Madrid was slechts half gevuld.

De wedstrijd leverde een zeer voorspelbaar spelbeeld op. Spanje dat probeerde Italië via het tiki-taka kapot te spelen terwijl de Italianen via de counter gevaarlijk wilden worden. Ondanks dat Spanje veel druk op de goal van Gianluca Buffon leverden, creëerden zij niet veel kansen. Het zorgde voor een 0-0 ruststand.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Spanje dat probeert al combinerend aan te vallen en Italië loerend op die ene kans via spits Mario Balotelli. Uiteindelijk bezweek de Italiaanse muur in de 62ste minuut onder de constante Spaanse druk. Het was Pedro die de 1-0 aantekende. Hierna probeerde Italië iets terug te doen, bijvoorbeeld via Ciro Immobile. De Napolitaan kwam echter niet tot scoren. Het zorgde ervoor dat Spanje er uiteindelijk in een gezapige wedstrijd met de winst vandoor ging; 1-0.

Opstelling Spanje: Casillas; Azpilicueta, Javi Martinez, Ramos, Alba; Busquets, Thiago Alcantara; Pedro, Fabregas, Iniesta; Diego Costa.

Praat Mee!