Geluk voor Brazilië is op na strafschoppenserie tegen Chili

Brazilië heeft de kwartfinale gehaald van het WK in eigen land. Tegen Chili leek het lange tijd nergens op wat de mannen van Felipe Scolari lieten zien, maar dankzij een doelpunt van David Luiz (of een eigen goal) kwam het wel op voorsprong. Alexis Sanchez maakte gelijk, waarna strafschoppen uitkomst moesten brengen. Brazilië won, met 3-2. 

In een ontketend stadion maakten Brazilië en Chili er een prachtige wedstrijd van. Chili stoorde vroeg, maar was slordig in balbezit. Brazilië had goede fases met messcherpe counters en daardoor kon het alle kanten op. Luiz was de eerste die de trekker over haalde. Uit een corner werkte de verdediger binnen, al leek ook Chileen Gonzalo Jara er nog aan te zitten.

Chili was even van slag en Brazilië ging op jacht naar een tweede treffer. Die vond het niet en Chili kwam zelfs terug in de wedstrijd. Hulk verdedigde bij zijn eigen cornervlag door het midden uit en die pupillen-fout werd afgestraft door Sanchez. De aanvaller schoof de bal in verre hoek, waar Julio Cesar kansloos was: 1-1.

Brazilië moest opnieuw beginnen en met afstandsschoten en dode spelmomenten was het gevaarlijk. Chili haalde de rust en was na de thee een stuk sterker. De krachten bij Brazilië leken wat weg te vloeien en Chili had meer de bal. Sanchez was een constante plaag voor de defensie en het publiek werd steeds stiller. Kansen waren er niet veel, spanning wel. Fernandinho miste, invaller Jo miste en aan de overkant redde Cesar knap op een goede Chili-omschakeling.

De verlenging kwam dichterbij en met de seconde werd het slordiger. Brazilië, en vooral Neymar, kregen het niet meer voor elkaar en die lijn zette het in de verlenging door. Omdat Chili duidelijk loerde op strafschoppen, was het v00ral de spanning die veel vergoedde. Invaller Mauricio Pinilla schoot in de slotfase nog op de lat, maar duidelijk werd dat penalty’s de beslissing moesten brengen. Brazilië trok de winst over de streep door zelf drie keer raak te schieten. Chili miste maar liefst drie keer via Sanchez, Pinilla en Jara.

Scoreverloop:

17′. Jara. 1-0 (eigen doelpunt)
32′. Sanchez. 1-1

Opstellingen:

Opstelling Brazilië: J.César, D.Alves, D.Luiz, Thiago Silva, Marcelo; Fernandinho (72. Ramires), Luiz Gustavo, Oscar (105. Willian); Hulk, Fred (64. Jo), Neymar.

Opstelling Chili: Bravo, Isla, F.Silva, Medel, Jara, Mena; Aránguiz, Díaz; Sánchez, Vidal (90. Pinilla), Vargas (57. Gutierrez).

 

Video’s:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!