Martins Indi op de bank: ‘Hij kan wel invallen’

Bruno Martins Indi zal niet in de basis staan als Nederland het zondag opneemt tegen Mexico. De verdediger is zo goed als hersteld van een hersenschudding, maar Louis van Gaal neemt in de hitte van Fortaleza geen risico met hem. Een invalbeurt behoort wel tot de mogelijkheden. 

Tijdens de persconferentie op zaterdag liet Van Gaal weten dat hij op alle mogelijke manieren rekening houdt met de hitte tegen Mexico. Ook met Martins Indi. ‘De situatie van Martins Indi is lastig omdat je nooit precies weet wanneer hij weer helemaal fit is. Hij heeft vrijdag meegedaan met de grote partij en hij zit op de bank. In de warmte neem ik geen risico met hem. Afgezien van Leroy Fer is verder iedereen fit.’

Wesley Sneijder begint wel in de basis bij Oranje en dat de middenvelder onomstreden is, daar heeft Van Gaal respect voor. ‘Hij is fysiek geweldig en daar zijn we heel blij mee. In vorm kan hij nog groeien’, was het oordeel van de bondscoach. ‘Ik ben sowieso heel trots op de sfeer in het team en het feit dat we echt een team zijn. Iedereen is blij als we scoren.’ Dat is ook de reden dat Van Gaal niet bang is voor tienduizenden Mexicanen in Fortaleza. ‘Als je in deze ambiance mag spelen, dan is geen berg te hoog. Dat hebben we tegen Chili laten zien en dat zullen we ook laten zien tegen Mexico.’ (foto: Pro Shots)

 

 

Praat Mee!