Suárez ontkent beet en krijgt daardoor hogere straf

Luis Suárez heeft in een verklaring aan de FIFA geschreven dat hij Giorgio Chiellini niet gebeten heeft. De Uruguayaan, die vrijdag als een held werd onthaald in zijn eigen land, is voor vier maanden geschorst, maar de Uruguayaanse bond ging al in beroep. 

‘Het gebeurde heel anders dan wordt voorgesteld. Na de botsing raakte ik uit balans en viel ik bovenop mijn tegenstander. Op dat moment raakten mijn tanden de schouder. Daardoor had ik een blauwe plek in mijn gezicht en pijn in mijn tanden’, schreef Suárez. Het had weinig effect, want de aanvaller kreeg de hoogste WK-schorsing ooit.

De verklaring voor Suárez was voor FIFA reden om de straf te verhogen, zo is in het rapport te lezen. ‘De speler heeft op geen enkel moment berouw getoond en evenmin toegegeven dat hij de FIFA-regels heeft overtreden. Daarmee wekt hij de indruk dat hij zich van geen kwaad bewust is. De bal was niet in de buurt bij beide spelers en dat verergerde de zaak nog eens. Het was een opzettelijke en bewuste daad, die niet werd uitgelokt.’

Overigens is Suárez nog steeds gespreksonderwerp nummer één. Zo werd er onderzoek gedaan naar de beten van de spits en die van een haai en de conclusie is duidelijk: de kans is groter dat iemand wordt gebeten door Suárez dan door een haai. De onderzoekers gingen uit van 6160 ‘potentiële slachtoffers’ bij Suárez en dus is 1 op de 2000 tegenstanders de pineut. Bij een haai ligt dit gemiddelde een stuk lager, namelijk 1 op 3,7 miljoen.

In Uruguay houdt men nog steeds van Suárez. De spits heeft zich teruggetrokken in zijn ouderlijk huis, maar de fans kwamen zelfs daar op hem af. Op het balkon liet de dribbelaar zich even zien met zijn twee kinderen.

Praat Mee!