Verhaegh, Wijnaldum en Kuijt bij laatste training met hesje

Paul Verhaegh lijkt af te stevenen op een basisplaats bij Oranje. De rechtsback zag Daryl Janmaat uitblinken in de groepsfase, maar om onduidelijke redenen wordt hij waarschijnlijk aan de kant gehouden tegen Mexico. Ook Georgino Wijnaldum en Dirk Kuijt kregen een hesje tijdens de laatste training in Fortaleza. 

Verhaegh maakte dit toernooi nog geen minuten en dus zou een basisplaats verrassend zijn. Janmaat deed het goed tegen Spanje, Australië en Chili en hij staat ook niet op scherp. Een eventuele blessure of een tactische meesterzet lijken de enige twee redenen voor Van Gaal om in te grijpen. De basisplaatsen voor Wijnaldum en Kuijt zijn minder verrassend. Wijnaldum vervangt waarschijnlijk Jonathan de Guzman op het middenveld en Kuijt voldeed als linksback tegen Chili.

Het Nederlands elftal moest de laatste oefensessie ergens anders afwerken dan in het stadion van zaterdag. Dit omdat de grasmat niet in orde is en hoe meer arbeid, hoe slechter de mat wordt. De hitte in Fortaleza zal tegen Mexico sowieso een factor worden, maar Van Gaal gaf tijdens de persconferentie aan dat hij daar rekening mee heeft gehouden. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!