WK kort zaterdag | Podolski mist Algerije, Suárez toch aanwezig

LIVEBLOG | Dit is het liveblog voor het korte WK-nieuws van zaterdag 28 juni. Volg hier de hele dag alle ins en outs uit Brazilië en blijf zo naast het grote nieuws ook op de hoogte van alle updates van het toernooi.

21.20 uur | Suárez toch een beetje aanwezig bij Uruguay
Luis Suárez zit door zijn zware schorsing al thuis, maar zijn ploeggenoten zijn hem nog niet vergeten. In de voorbereiding op de wedstrijd hing het shirt van Suárez gewoon in de kleedkamer. Ondanks dat zal Uruguay het tegen Colombia toch moeten doen zonder zijn grote ster. Diego Forlan zal hem vervangen.

21.00 uur | Podolski mist duel met Algerije
Lukas Podolski is niet van de partij als Duitsland het in de achtste finale opneemt tegen Algerije. De aanvaller heeft last van een spierblessure, waarvan hij nog enkele dagen moet herstellen. Ook Jerome Boateng is twijfelachtig. De verdediger trainde zaterdag apart van de groep en de komende dagen moeten uitwijzen of hij kan spelen tegen Algerije.

18.00 uur | Dembele stelt Ramadan uit
Moussa Dembele zal zich niet teveel gaan bezighouden met de Ramadan. De vastenmaand is zaterdag begonnen en normaal gesproken mogen moslims die maand van zonsopgang tot zonsondergang niet eten. ‘Ik ga proberen om me zo veel mogelijk aan de ramadan te houden, maar ik zal vooral wachten tot na het WK om te vasten. We hebben nog jongens die de ramadan kunnen volgen, maar ik weet niet hoe zij het aanpakken. Daar hebben we het nog niet over gehad.’

17.15 uur | FIFA mild voor Defour
Steven Defour hoeft maar één duel toe te kijken na zijn rode kaart tijdens Zuid-Korea – België. De middenvelder ging zwaar over de schreef door met twee benen in te komen op een Koreaans been. Defour mist door de schorsing de achtste finale-wedstrijd van België tegen de Verenigde Staten.

17.00 uur | Griekse doelman kan spelen
Griekenland kan in de achtste finale tegen Costa Rica gewoon beschikken over doelman Orestis Karnezis. De goalie moest in de laatste groepswedstrijd tegen Ivoorkust afhaken met een rugblessure, maar die weerhoudt hem niet van spelen in de achtste finale. Mocht Griekenland winnen van Costa Rica en Nederland klopt Mexico, dan spelen de twee landen tegen elkaar in de kwartfinale. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!