Wonderkind Rodriguez leidt Colombia langs Suárez-loos Uruguay

Colombia heeft in een eenzijdige wedstrijd afgerekend met Uruguay. Zonder de geschorste Luis Suárez konden de Uruguayanen geen moment een echte vuist maken tegen een swingend Colombia, dat via wonderkind James Rodriguez twee keer doel trof: 2-0.

Al snel werd duidelijk dat Uruguay niet van plan was om aan te vallen. Met veel mensen achter de bal werd Colombia opgewacht en hoewel er aardig werd gecombineerd, kwamen ook de Colombianen er niet echt uit. Het was niet gek dat het duel werd opengebroken door een wondergoal. Rodriguez kreeg de bal rond de zestien op de borst en hij bedacht zich niet. Met een snelle draai en een vlammende volley werd Fernando Muslera geklopt: 1-0.

Uruguay moest plots komen en dat deed het met mate. Het was hier en daar gevaarlijk, maar voor de rust kwam het er nog steeds amper aan te pas. Na de pauze begon Uruguay fris en fruitig, maar binnen vijf minuten was het over. Met een geweldige aanval werd Rodriguez vrijgespeeld in de zestien en die faalde niet: 2-0. Uruguay moest nu helemaal en Colombia liet dat tot bepaalde hoogte toe. Met afstandsschoten waren de mannen in het lichblauw ook gevaarlijk, maar een honderd procent kans kwam er niet.

In het slot had er zomaar een goal kunnen vallen, maar Colombia hield stand. Daardoor werd het ook niet meer spannend en kon Rodriguez zelfs vroegtijdig naar de kant worden gehaald. Na het laatste fluitsignaal van de opnieuw prima leidende Björn Kuipers barstte het feest los. Colombia won tot nu toe alle wedstrijden op het WK en is klaar voor Brazilië.

Scoreverloop:

28′. Rodriguez. 1-0
50′. Rodriguez. 2-0

Opstellingen:

Opstelling Colombia: Ospina, Zúñiga, Zapata, Yepes, Armero, Guillermo Cuadrado (80. Guarin), Sánchez, Rodríguez (84. Ramos), Aguilar, Martínez, Gutiérrez.

Opstelling Uruguay: Muslera; Cáceres, Giménez, Godín, M. Pereira; González, Ríos, Rodríguez, A. Pereira (53. Ramirez); Forlán (53. Stuani), Cavani.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!