NEDERLAND DOOR HET OOG VAN DE NAALD LANGS MEXICO

BLOEDSTOLLEND – Nederland heeft zondag Mexico in de slotfase van de wedstrijd verslagen. De Mexicanen stonden tot de 87e minuut voor, dankzij een treffer dan Dos Santos, maar door een snoeiharde pegel van Sneijder en een fraaie penalty van Huntelaar gaan de Nederlanders door naar de kwartfinales.

Oranje begon niet sterk in het bloedhete stadion in Fortaleza. De Mexicanen waren gevaarlijker, met name via voorzetten van Miguel Layun. Ook viel Nigel de Jong al na negen minuten uit wegens een liesblessure. Hij werd vervangen door Bruno Martins Indi.

De eerste echte kans van de wedstrijd kwam ook op naam van een Mexicaan. Hector Miguel Herrera kreeg een vrije schietkans, maar plaatste de bal net naast het doel van Jasper Cillessen. Vervolgens was Mexico nog gevaarlijk via schoten van Salcido en Layun, maar Cillessen bracht telkens redding.

Het eerste gevaar van Oranje kwam vlak voor rust, toen een Mexicaanse verdediger de bal slordig inleverde. Robben drong tot ver in de Mexicaanse zestien door, maar liep zich vast in de verdediging. De buitenspeler werd daarbij aangetikt, maar de bal werd niet op de stip gelegd. Zodoende liepen beide ploegen met de brilstand op het scorebord de kleedkamer binnen.

Mexico kwam snel na rust op voorsprong, dankzij een fraai afstandsschot van Dos Santos. Die goal was het sein voor Louis van Gaal om Verhaegh te wisselen voor Depay. Vanaf dat moment zocht Oranje steeds de aanval en wist Mexico daar weinig raad mee.

Nederland bleef aandringen en via De vrij kwam Nederland heel dicht bij de 1-1, maar doelman Ochoa bewees voor de zoveelste keer dat hij van wereldklasse is. Vervolgens bleef Oranje aanvallen en werd de gelijkmaker dan ook werkelijkheid. Sneijder wist met een verwoestende pegel de 1-1 te maken. Even later werd Robben onderuit gehaald in het strafschop gebied en scoorde invaller Klaas-Jan Huntelaar de verlossende 2-1 voor Oranje.

Scoreverloop:

49. Dos Santos 0-1
87. Sneijder 1-1
90. Hunelaar 2-1 (pen.)

Opstellingen:

Opstelling NEDERLAND: Cillessen; Verhaegh (56. Depay), De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt; De Jong (9. Martins Indi), Wijnaldum, Sneijder; Van Persie (80. Huntelaar), Robben.

Opstelling Mexico: Ochoa; Aguilar, Moreno, Maza, Márquez, Layun; Herrera, Salcido, Guardado; Giovani, Oribe Peralta.

Bijzonderheden:

Bij Nederland is Martins Indi nog altijd geblesseerd. Ook Leroy Fer is afwezig door een blessure. Bij Mexico is Vázquez geschorst.
9. De Jong valt uit met liesklachten.

Video’s:

 

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Foto: Pro Shots

Praat Mee!