Kilometervreter Sneijder: ‘Alleen de wereldtitel telt’

Wesley Sneijder is naar Brazilië gekomen met een doel en na de 2-1 zege op Mexico is die droom weer wat dichterbij. De middenvelder wil wereldkampioen worden en aan hemzelf zal het zeker niet liggen. Sneijder liep tegen de Mexicanen opnieuw vele kilometers. 

In totaal liep Sneijder 10,819 kilometer. ‘Ik heb nu in vier duels bijna een marathon gelopen. Cijfers liegen niet, hè’, zei hij daar zelf over na afloop. Het Nederlands elftal was ondanks de hitte in Fortaleza sowieso niet kapot te krijgen. Na ruim negentig minuten hadden alle spelers bij elkaar in totaal 112,558 kilometer in de benen.

Overigens was Sneijder niet de man met de meeste meters, die waren voor Arjen Robben. De buitenspeler, die in de slotfase een strafschop kreeg, liep in totaal 11,382 kilometer. ‘Voor het team is dat een goed teken. We spelen anders en in dat systeem wordt iets anders van mij verlangd’, zegt Sneijder.

De spelmaker van Oranje, die eindelijk scoorde, weet nu wat er tegen Costa Rica op het spel staat. ‘Ik ben een jaartje ouder en kwam hier maar met één doel: wereldkampioen worden. Anders had ik een paar maanden geleden al de handdoek in de ring gegooid. Als je kijkt hoe we dat de afgelopen wedstrijden hebben uitgevoerd, zijn er niet veel landen die dat beter hebben gedaan. En dan is het voor mij een andere rol. Maar soms moet je jezelf ook wel eens wegcijferen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!