Update | De Jong mist rest van het WK

Na afloop van het gewonnen duel tegen Mexico ging de meeste zorg uit naar verdedigende middenvelder Nigel de Jong. De Jong moest het veld al na tien minuten verlaten en lijkt zijn laatste wedstrijd op het WK gespeeld te hebben.

‘Ik vrees dat het voorbij is voor Nigel de Jong. Maar ik wil niet voor mijn beurt spreken. Voor De Jong wordt het lastig, Van Persie is echter geen probleem’, zei Louis van Gaal meteen na afloop.

De bondscoach zag De Jong met liesklachten naar de kant gaan. ‘Dat is niets voor Nigel. Die speelde laatst ook door toen hij een knietje op zijn dijbeen kreeg. Maar de medische staf moet hem verder onderzoeken. Je weet het nooit met Nigel, want hij wil altijd spelen.’

Update | 17:48 uur
Nigel de Jong zal dit WK niet meer in actie komen. De middenvelder van AC Milan heeft een scheurtje in zijn lies opgelopen en staat zo’n twee tot vier weken aan de kant, dat meldt de KNVB. Voor bondscoach Louis van Gaal is het uitvallen van De Jong een fikse aderlating. De Jong was bij Oranje een vaste klant en stond in alle tot nu toe gespeelde wedstrijden in de basis. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!