Robben zelfkritisch: ‘Sorry voor de schwalbe’

Arjen Robben was zondag weer enorm belangrijk voor het Nederlands elftal. De aanvaller was dreigend, trapte de corner waaruit Wesley Sneijder scoorde en hij kreeg een strafschop nadat hij in de slotfase werd gehaakt door Rafael Marquez. Toch was de aanvaller niet helemaal blij met zichzelf. 

Na afloop besefte hij dat hij voor de beslissende strafschop bij een andere situatie te makkelijk ging liggen. ‘Ik wil mijn excuses aanbieden. Ik maakte een schwalbe. Soms verwacht je een schop, maar ik moet dit niet doen. Echt verschrikkelijk stom.’

Robben vond wel dat hij in de eerste helft een penalty verdiende. Hij passeerde Hector Moreno in de zestien, die de voeten van Robben raakte en niet de bal. ‘Hij raakt me op mijn scheen en moet er daarna zelf af met een blessure. Vervolgens word ik nog een keer geraakt. Als dat geen penalty is, weet ik het ook niet meer’, was de aanvaller duidelijk.

Gary Lineker, verslaggever van de BBC, was het eens met Robben. De Engelsman laat via Twitter vaak zijn licht schijnen over wedstrijden en bij de situatie tussen Robben en Moreno oordeelde hij: ‘Twee strafschoppen voor Robben, maar hij krijgt er geen één.’ In andere landen was men juist verontwaardigd over de strafschop die Nederland in de slotfase wél kreeg. ‘Robben liet een voorstelling van zijn theatrale vaardigheden zien en bedroog daarbij de scheidsrechter door zich in het strafschopgebied te laten vallen’, schreeuwt men in Mexico. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!