Algerije bezorgt winnend Duitsland overwerk

In een hoogst vermakelijke wedstrijd heeft Duitsland na de verlenging de kwartfinale bereikt. Algerije bood knap weerstand en was bij vlagen de betere ploeg, maar moest na 120 minuten buigen voor de Duitsers: 2-1. 

Duitsland eiste aan het begin van de wedstrijd direct het balbezit op. Die Mannschaft bouwde rustig op maar had moeite om de creatieve spelers te vinden. De Algerijnen zakten terug op eigen helft en schakelden razendsnel om zodra de bal werd veroverd. Algerije profiteerde van de ruimte die er lag in de omschakeling en werd gevaarlijk via Soudani (geblokt schot), Feghouli (schot over het doel) en Ghoulam (bal voorlangs). De Woestijnvossen dachten even op voorsprong te komen. Slimani kopte een voorzet via de paal in het doel maar werd teruggevlagd wegens buitenspel.

De Duitsers hadden zichtbaar moeite om het positiespel succesvol uit te voeren en moesten het hebben van afstandsschoten van Toni Kroos en Bastian Schweinsteiger. Kroos bracht met zijn eerste poging keeper Raïs M’Bolhi in de problemen. De Algerijnse goalie stelde Mario Götze in staat om de rebound binnen te schieten, maar de Duitser wist de bal niet in het doel te werken.

Duitsland kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer en was binnen een kort tijdsbestek dichtbij de openingstreffer. Invaller André Schürrle schoot de bal via een Algerijn maar net naast het doel, waarna Mustafi uit de daaropvolgende corner in de handen van M’Bolhi kopte. Kort daarop kreeg ook Phillip Lahm een uitgelezen mogelijkheid op de 1-0. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied zeilde via de vingertoppen van M’Bolhi langs de kruising.

In de slotfase gooide Duitsland er nog een slotoffensief uit. Een kopbal van Müller leverde het gevaarlijkste moment op. De Duitse topscorer kon in vrije positie een voorzet inknikken. M’Bolhi stond echter goed geposteerd en behoedde zijn land voor een late tegentreffer. Algerije hield vervolgens knap stand en wist een verlenging uit het vuur te slepen.

De eerste helft van de verlenging leverde al snel een doelpunt op voor Duitsland. Een fout in de Algerijnse defensie leidde een tegenaanval in waaruit de Duitsers genadeloos toesloegen. De bal werd voorgegeven bij de eerste paal en achter het standbeen binnen gewerkt door Schürrle. In de 119e minuut gooide Özil de wedstrijd in het slot: 2-0. Een minuut later leek Algerije het nog spannend te maken nadat Djabou een voorzet doeltreffend afrondde. De tijd gooide echter roet in het eten en de scheidsrechter floot al snel af.

Door de overwinning plaatst Duitsland zich voor de kwartfinale. Daarin treedt het aanstaande vrijdag aan tegen Frankrijk, dat eerder op de dag won van Nigeria (2-0).

(Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

92. Schürrle 1-0
119. Özil 2-0
120. Djabou 2-1

Opstellingen:

Opstelling Duitsland: Neuer; Mustafi (70. Khedira), Mertesacker, Boateng, Höwedes; Lahm, Schweinsteiger (109. Kramer); Özil, Kroos, Götze (46. Schürrle); Müller.

Opstelling Algerije: Mbolhi; Mandi, Belkalem, Halliche, Ghoulam; Mostefa, Lacen, Taider (78. Brahimi); Feghouli, Soudani, Slimani.

Bijzonderheden:

Video’s:

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!