Programma WK dinsdag 1 juli

Op speeldag 19 van het WK in Brazilië treffen vanavond om 18:00 uur Argentinië en Zwitserland elkaar. Die wedstrijd wordt om 22:00 uur gevolgd door België – Verenigde Staten.

Het zijn de laatste wedstrijden van de achtste finales voordat het toernooi zich vrijdag hervat in de kwartfinales. Messi en co zullen af moeten rekenen met het Zwitserland van de ontketende Xerdan Shaqiri die tegen Honduras drie keer trefzeker was. Messi heeft er tot nu toe vier in liggen in Brazilië en scoorde iedere wedstrijd.

Als afsluiting van de achtste finales zullen België en de Verenigde Staten de degens kruisen. De ploeg van Marc Wilmots won al zijn poule-wedstrijden, zij het met enig fortuin. De VS plaatste zich ondanks een verlies tegen Duitsland voor de achtste finales door Portugal en Ghana achter zich te laten. De winnaars van de wedstrijden van vandaag treffen elkaar in de kwartfinale en de winnaar daarvan zou een mogelijke opponent kunnen worden van Oranje, wanneer het team van Louis van Gaal reikt tot de halve finales.

Programma:
18:00 uur: Argentinië – Zwitserland
22:00 uur: België – Verenigde Staten

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!