Belgische bondscoach gooit met tweet olie op het vuur

België bondscoach Marc Wilmots heeft door middel van een tweet de discussie rondom de keeperspositie in het Belgische elftal nog maar eens aangezwengeld. Bij de Zuiderburen is sprake van een luxeprobleem onder de lat.

In België is een publieke discussie gaande tussen doelmannen Thibaut Courtois (Atletico Madrid/Chelsea) en Simon Mignolet (Liverpool). Courtois nam Mignolet onlangs een gebrek aan respect voor hem kwalijk nadat Mignolet zei dat hij eerste keeper van België zou moeten zijn. Courtois is onder Wilmots eerste keus. ‘Ik begrijp dat hij ambities heeft voor de plek onder de lat, maar hij moet wel respect tonen voor diegene die spelen.’

Mignolet vierde donderdag zijn 26ste verjaardag en kreeg van de selectie van België een taart cadeau. Deze taart plaatste Mignolet op Facebook waarop Wilmots zich genoodzaakt zag te reageren. ‘Geniet ervan Simon! Weet dat ik je een schitterende keeper vind, die altijd professioneel omgaat met mijn keuzes’, liet Wilmots weten via Twitter. ‘En het grootste respect toont voor de groep en de trainers, in tegenstelling tot berichten in de media. Bedankt, Simon’, aldus de bondscoach van de Rode Duivel.

Praat Mee!