Kuijt verklaart fitheid: ‘Dat heb ik als een wijze les beschouwd’

Tegen Chili had Dirk Kuijt voor het eerst in zijn rijke voetbalcarrière last van kramp. De alleskunner kon in de hitte van Fortaleza echter alweer gewoon de hele wedstrijd keihard werken. In gesprek met het Algemeen Dagblad verklaart Kuijt zijn fitheid.

Acht jaar geleden verloor Kuijt in de voorbereiding op het WK in Duitsland zijn plek aan Robin van Persie, die topfit aansloot bij Oranje vanaf Arsenal. Zelf had Kuijt toen een weekje rust genomen, iets dat hij nu nooit meer zou doen. ‘In die voorbereiding verloor ik mijn plek aan Robin van Persie’, legt Kuijt uit. ‘Robin sloot rechtstreeks vanuit de Champions League-finale aan en was meteen messcherp, terwijl ik nog moest opstarten. Dat heb ik als een wijze les beschouwd.’

Om fit te blijven krijgt Kuijt de nodige hulp van fysiotherapeut Leo Echteld en magnetiseur Henk de Gier. Met name laatstgenoemde speelt op mentaal vlak nog steeds een belangrijke rol voor Kuijt. ‘Nu ik hier in Brazilië zit, bellen we voor elke wedstrijd even. Ik voel me daar goed bij’, aldus de geroemde all-rounder. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!