Esteban gelooft in zijn land: ‘Gevoel dat we gaan winnen’

Esteban heeft vertrouwen in een goede afloop voor Costa Rica in de kwartfinale tegen Nederland. De doelman van AZ is zelf niet van de partij in Brazilië, maar thuis op de bank moedigt hij zijn landgenoten aan. Een stunt tegen Oranje zit er volgens hem zeker in. 

‘Ik ken alle jongens en het team. En heb het gevoel dat we van Nederland gaan winnen’, stelt Esteban in De Telegraaf. ‘Als ik wat anders zeg, dan vermoorden ze me in Costa Rica. De beleving in mijn thuisland is extreem. Vier miljoen mensen stoppen met werken als we winnen. En helemaal als dat tegen toplanden gebeurt op een WK. Dan gaan ze de straat op om te feesten. De winst op Griekenland maakte me trots en blij, want voetbal is voor ons een mooie manier om de problemen te vergeten.’

Nederland en Costa Rica treffen elkaar zaterdagavond om 22.00 uur in Salvador. Costa Rica is vooralsnog dé verrassing van het toernooi. In een poule met Uruguay, Italië en Engeland werd het ongeslagen eerste en in de achtste finale werd Griekenland verslagen. Tegen Oranje speelt Costa Rica voor het eerst in de geschiedenis een kwartfinale van een WK. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!