Training geschrapt: Oranje kan na koelvesten nu even uitrusten

Het Nederlands elftal traint op dinsdag niet. De selectie heeft van Louis van Gaal een dag vrij gekregen na de slijtageslag tegen Mexico. Net als in de aanloop naar de achtste finale, kunnen de spelers ook in de voorbereiding op Costa Rica even een dagje uitrusten. 

Na de wedstrijd tegen Mexico sprak onder meer Robin van Persie van ‘één van de zwaarste wedstrijden in zijn carrière’. Oranje was desondanks prima voorbereid op de omstandigheden. Er waren drinkpauzes, spelers dronken vooraf bijna vier liter en in de warming-up en in de rust werd er gebruik gemaakt van koelvesten. Die vesten zorgden ervoor dat spelers op temperatuur bleven. De verkoeling van 14 graden om het lichaam was meer dan welkom in de hitte van Fortaleza.

Het zal mede een reden zijn geweest voor Van Gaal om even een dagje uit te blazen. Na de uitlooptraining op maandag kunnen de spelers de dinsdag even met familie doorbrengen. Op woensdag gaat de focus vervolgens volledig op Costa Rica, dat komende zaterdag om 22.00 uur de tegenstander is in Salvador. Donderdag vliegt de selectie naar de stad waar eerder dit toernooi al Spanje werd verslagen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!