Update| Dubbele beenbreuk voor Nigeriaan Onazi

Blaise Matuidi mag in zijn handjes knijpen dat hij dit WK nog in actie mag komen voor Frankrijk. De middenvelder schopte maandag in de achtste finale tegen Nigeria Ogenyi Onazi het ziekenhuis in, maar de scheidsrechter bestrafte de aanslag slechts met geel.

Omdat de overtreding beoordeeld is, kan de FIFA niet meer in actie komen en dus rest Matuidi niets meer dan excuses aanbieden aan de arme Nigeriaan. ‘Het was niet de bedoeling om hem te blesseren, ik ben geen gemene speler’, verklaart de Fransman, die in de wedstrijd bovenop de enkel van Onazi ging staan.

Onazi heeft er weinig aan. Op een ziekenhuisbed postte hij maandagavond een foto waarop te zien is dat zijn linkerbeen in het gips zit. Wat de exacte blessure is, dat is nog niet bekend gemaakt. ‘Iedereen bedankt die voor mij gebeden heeft, met hulp van God komt het goed, God zegen Nigeria’, schreef Onazi alleen.

Update 16:24 uur
Ogenyi Onazi heeft aan de overtreding van Blaise Matuidi een dubbele beenbreuk overgehouden, zo werd dinsdagmiddag bekend. Engelse media melden dat zowel zijn kuit- als scheenbeen is gebroken.

Praat Mee!