Kameroen verdenkt eigen spelers van matchfixing

De voetbalbond van Kameroen heeft een ethische commissie gevraagd om onderzoek te doen naar de wedstrijden van het land op het WK. De bond (Fecafoot) vreest dat spelers uit de selectie schuldig zijn geweest aan matchfixing.

Hoe de voetbalbond bij dat idee komt, dat is niet helemaal duidelijk, maar feit is dat het zelf meteen actie heeft ondernomen om het één en ander uit te sluiten of juist te bevestigen. ‘We doen er alles aan om deze onverkwikkelijke zaak zo snel mogelijk op te helderen. We benadrukken dat onze voetbalbond in zijn 55-jarige bestaan nooit iets te maken heeft gehad met matchfixing of andere vormen van fraude’, luidt de boodschap.

Kameroen ging uiteindelijk met drie nederlagen op rij huiswaarts. In de eerste wedstrijd werd nog nipt met 1-0 verloren van Mexico, maar het krachtsverschil tegen Kroatië (0-4) en Brazilië (1-4) was enorm. Media in Kameroen melden dat een artikel in het Duitse blad Der Spiegel aanleiding is geweest voor het onderzoek, maar of dit waar is, is de vraag. In het genoemde artikel verklaarde een matchfixer dat hij de wedstrijd tussen Kameroen en Kroatië tot in detail goed had voorspeld. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!