Update | Zárate heeft geen trek in Chili

UPDATE | Chili speelde afgelopen woensdag een sterke oefeninterland tegen Duitsland, maar ging toch onderuit. Met name het scorend vermogen brak de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli op. Volgens Chili-kenner Jorrit Smink zijn de Chilenen bezig met een bijzondere oplossing.

‘Chili probeert Mauro Zárate tot Chileen te bombarderen’, zei Smink donderdagavond tegen Radio 1. ‘Zárate is geboren in Chili, maar heeft zijn hele leven in Argentinië gewoond. Hij is nu topscorer van de Argentijnse competitie, het probleem is alleen dat hij nog hoopt voor Argentinië uitgenodigd te worden.’ Zárate speelde onder andere voor Inter Milan en Lazio Roma. Momenteel komt de spits uit voor Velez Sarsfield. (Foto: Pro Shots)

Beluister het fragment met analyses van Spanje en Chili hieronder:

Update – dinsdag 11 maart 15:30 uur
Mauro Zárate zal aankomend WK in Brazilië niet de verrassing worden in de aanval van de Chilenen. De Argentijnse topscorer wil alleen voor Argentinië uitkomen, zo liet hij maandagavond weten aan het Argentijnse tv-kanaal TyC Sports.

‘Ik vind het een eer dat bondscoach Sampaoli me is komen opzoeken’, aldus Zarate. ‘Ik heb toen gezegd dat ik er over na zou denken. Het is immers een WK en Chili heeft veel goede spelers. Maar ik ben er uit en ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik voor een ander land dan Argentinië speel. Dit is gewoon mijn land.’

Praat Mee!