Amsterdam en Rotterdam strijden om eventuele huldiging

De gemeente Amsterdam denkt inmiddels al aan een huldiging van het Nederlands elftal. Dat is geen arrogantie, maar dat komt omdat er simpelweg niet een week van tevoren kan worden gehandeld. De draaiboeken uit 2010 liggen nog klaar al loert ook Rotterdam op een feestje bij een wereldtitel. 

Amsterdam zou in 2010 de plek zijn geweest als Oranje destijds de beker had gewonnen. Dat ging niet door, al werd de knappe tweede plaats alsnog gevierd op een podium op het Museumplein. Nu Oranje de kwartfinale heeft gehaald, moet de gemeente alweer vooruit gaan denken. ‘Het is echt nog te vroeg om er inhoudelijk op in te gaan, maar het heeft zeker onze aandacht’, zegt een woordvoerder tegenover De Telegraaf. ‘Als je ziet wat voor tegenstanders ons nog te wachten staan, dan is meteen duidelijk dat we er nog niet echt mee bezig zijn.’

Ook Rotterdam denkt stiekem aan een huldiging. Dat komt vooral omdat het Nederlands elftal momenteel vijf spelers van Feyenoord in de selectie heeft. Een feestje op de Maas, daar staat Rotterdam dan ook niet negatief tegenover. ‘We staan open voor een huldiging in Rotterdam. We laten het initiatief echter aan de KNVB’, zegt de woordvoerder van de burgemeester. De KNVB liet in een korte verklaring weten dat er nog niet aan een huldiging wordt gedacht. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!