Argentinië in slot verlenging langs stug Zwitserland

Argentinië is dinsdag door het oog van de naald gekropen. De Argentijnen hadden 118 minuten nodig om langs de stugge Zwitserse verdediging te komen. Angel Di Maria maakte die enige treffer van de wedstrijd.

Voor rust was er een eentonig schouwspel te zien op het veld in Brazilië. De Argentijnen probeerden wel de aanval te zoeken, maar beten zich toch vooral stuk op het goed gepositioneerde Zwitserland. Messi en Di Maria hadden zodoende geen bewegingsruimte en misten creativiteit om het de Zwitsers echt moeilijk te maken.

Vijf minuten voor rust had het zelfs 0-1 voor Zwitserland moeten staan toen Josep Drmic oog in oog met Romero stond, maar de Zwitserse aanvaller faalde met een mislukt stiftje. Zodoende liepen de ploegen met de brilstand op het bord de kleedkamers binnen.

Pas na een uur spelen kwamen de Argentijnen gevaarlijk voor de Zwitserse goal. Een schot van Marcos Rojo en een kopbal van Gonzalo Higain waren de gevaarlijkste momenten aan Argentijnse zijde. Zwitserland bleef echter stug verdedigen en de reguliere speeltijd werd dan ook zonder doelpunten afgesloten.

Pas in de 118e minuut werd de eerste treffer genoteerd. Het was Messi die met een goede actie Di Maria aanspeelde, die toen doelman Benaglio versloeg en Argentinië naar de kwartfinales schoot. De Zwitsers kwamen overigens nog heel dichtbij de gelijkmaker, maar de paal van Romero stond een penaltyreeks in de weg.

Scoreverloop:

118. Di Maria

Opstellingen:

Opstelling Argentinië: Romero, Garay, Zabaleta, Gago, Di Maria, Higuain, Messi (c), Mascherano, Rojo, Fernandez, Lavezzi (74. Palacio)

Opstelling Zwitserland: Benaglio, Lichtsteiner, Inler (c), Xhaka, Behrami, Rodriguez, Mehmedi, Drmic, Djourou, Schar, Shaqiri

Bijzonderheden:

Video’s:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!