‘FIFA moet Rusland bannen van WK’

Twee Amerikaanse senatoren hebben de FIFA verzocht om Rusland te verbannen van het aankomend WK in Brazilië, zo meldt The Guardian. Bovendien zou Rusland afstand moeten doen van de organisatie van het WK 2018.

Aanleiding voor de brief van de senatoren is de huidige situatie tussen Oekraïne en Rusland. Republikeinen Mark Kirk (Illinois) en Dan Coates (Indiana) refereren in hun brief naar de uitsluiting van Joegoeslavië van het EK 1992 en het WK 1994.

‘Omdat Rusland net zo respectloos is voor de fundamentele principes van de FIFA en internationale wetgeving als Joegoeslavië toentertijd, hopen we dat u er mee instemt dat het land niet de eer verdient om het WK te organiseren of er aan deel te nemen.’ Ook Nederland was kandidaat voor het organiseren van het WK 2018, waarvan in december bekend werd dat het georganiseerd zal worden door Rusland.

  1. By Russen willen nu Amerikanen van WK | Onze11.nl on 11 maart 2014 at 17:37

    […] internationale spanningen tussen Rusland en Amerikanen hadden reeds de voetbalarena bereikt. Nadat twee Amerikaanse senatoren pleitten voor een verbanning van Rusland, […]

Praat Mee!