Blind: ‘Eredivisie zo slecht nog niet’

Daley Blind is één van de uitblinkers van Oranje die zijn wedstrijdjes nog afwerkt in de vaderlandse Eredivisie. Volgens Blind wordt die competitie ten onrechte afgeschilderd als Mickey Mouse competitie.

‘Zo slecht is de eredivisie nog niet’, geeft Blind aan in gesprek met RTV NH. Toch is de kracht van Oranje niet alleen de ervaring uit de Eredivisie volgens de multifunctionele international. ‘We zijn erg fit, dat zie je vaak in de tweede helft. Daarbij zijn we een hechte ploeg.’

De ‘buitenlandse’ ervaring moet komen van spelers als Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en tot voor kort Nigel de Jong. De Jong liep echter tegen Mexico een liesblessure op en lijkt verdere deelname aan het WK te kunnen vergeten. Toch blijft hij bij de groep, tot groot genoegen van Blind. ‘Voor Nigel de Jong is het toernooi helaas voorbij. Maar hij blijft wel bij de groep’, vertelt Blind. ‘We zullen hem missen op het veld. Hij is een echte persoonlijkheid en heeft veel ervaring. Ook nu is hij nog van waarde. Jongens als hij, Robin, Arjen en Wesley hebben dit al meegemaakt.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!