Belgen breken kijkcijferrecord bij record-match Howard

VIDEO-UPDATE | In België is een kijkcijferrecord gesneuveld tijdens de bloedstollende wedstrijd tussen België en de Verenigde Staten. De wedstrijd die na reguliere speeltijd uiterst vermakelijk op 0-0 bleef steken, ontvlamde in de verlenging tot een spektakelstuk waar de Rode Duivels aan het langste eind trokken met 2-1.

De wedstrijd werd in België door liefst 2.366.565 kijkers gevolgd, goed voor een indrukwekkend marktaandeel van 85,4 procent, weet Het Laatste Nieuws. Het is ruim 100.000 kijkers meer dan het vorige best bekeken programma in België.

Tim Howard
Met name het spectaculair aantal reddingen van de Amerikaanse doelman Tim Howard zal het kijkend publiek in België hebben geboeid. De goalie van Team USA verrichtte liefst zestien (!) reddingen tegen de Belgen, waarvan acht in het tweede bedrijf. Ter vergelijking; Thibaut Courtois hoefde over de hele wedstrijd maar vier keer reddend op te treden. Uiteindelijk moest Howard in de verlenging twee keer capituleren na goals van Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku.

[hdvideo id=411]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!