Kompany: ‘We hebben de spelers voor de finale’

Het België van Vincent Kompany doet het zeer aardig op het WK in Brazilië. Onze Zuiderburen wonnen dinsdag in de achtste finale van de VS en staan zodoende in de kwart finale tegen Argentinië. Een pittige tegenstander, maar aanvoerder Kompany is positief en kijkt zelfs al uit naar 13 juli, de dag van de finale.

‘Het wordt moeilijk, maar we hebben de spelers om het te doen’, vertelt de centrale verdediger aan het Belgische Sporza. ‘Het is ook positief dat we zo veel kansen hebben gekregen tegen de VS. Als dat ook gebeurt tegen Argentinië gaan we meer scoren denk ik’, vervolgt de speler van Manchester City.

Volgens Kompany krijgen de internationals niet zo veel mee van de Rode Duivels-gekte in eigen land. ‘Vanuit Brazilië merken we nog niet zo veel van de gekte. Het zijn natuurlijk speciale momenten en de ontlading na de wedstrijden is ook extreem groot. Maar we behouden toch de nodige concentratie, want we weten dat we tot nog meer in staat zijn. Als iedereen topfit is, kan het een heel bijzondere wedstrijd worden tegen Argentinië.’

Aanstaande zaterdag, 5 juli, om 22:00 wordt de halve finale tussen België en Argentinië gespeeld. In Salvador zullen beide ploegen strijden om een plek in de halve finale.  (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!