Van der Ende: ‘Kuipers laat wat steekjes vallen’

Björn Kuipers floot dit WK al drie wedstrijden. Bij Colombia – Uruguay, Zwitserland – Frankrijk en Italië – Engeland was de Nederlander de leidsman. Vanuit alle windstreken kwamen positieve berichten over de scheidsrechter, voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende is echter kritisch over Kuipers. ‘Hij laat wat steekjes vallen’, vertelt van der Ende aan de NOS.

‘Bij Colombia-Uruguay had hij bijvoorbeeld wel een rode kaart mogen uitdelen bij de overtreding van Giménez. Voor de rest maakt hij een goede indruk, al zit hij denk ik niet bij de kopgroep’, gaat Van der Ende verder. Kuipers krijgt binnenkort te horen of hij bij de scheidsrechters die de resterende acht wedstrijden mogen fluiten. De goede prestaties van Oranje kunnen negatief gelden voor de Nederlandse scheidsrechter. ‘Eigenlijk is dat raar’, stelt Van der Ende. ‘Je moet toch voor kwaliteit gaan? Niet voor een politieke overweging.’

‘Wie er het meest kans maken op de verdere finales? Pitana uit Argentinië, Webb uit Engeland, Vera uit Ecuador en ook de Mexicaan Rodriguez steken er wat mij betreft tot nu toe bovenuit. Webb was absolute top tijdens Brazilië – Chili, vooral de moeilijke omstandigheden waaronder hij moest fluiten’, sluit de voormalige leidsman af. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!