Vlaar: ‘De mentaliteit is zó ontzettend goed’

Oranje staat in de kwartfinale maar kwam in drie van de vier duels kwam op achterstand, waarna de spelers met passie en strijd tóch de overwinning binnensleepten. Volgens verdediger Ron Vlaar heeft dat alles te maken met de uitstekende mentaliteit die heerst in de groep.

‘We wisten de achterstand telkens om te buigen in een overwinning doordat we bleven geloven in een goed resultaat en vooral bleven gáán’, vertelt de 29-voudig international. ‘Wat dat betreft heeft de wedstrijd tegen Mexico meer opgeleverd dan de kwartfinale. Zo’n wedstrijd onder zulke zware omstandigheden, zó winnen, ja, dat geeft een enorme boost. We hebben niet verloren, dat is mooi, maar ik kijk vooral naar de mentaliteit in de groep. Die is zó ontzettend goed.’

‘Karakter is één van onze kwaliteiten. Het is niet zo dat wij denken dat we daarop altijd lekker kunnen leunen, want er is genoeg voor verbetering vatbaar. Maar het is wél een kwaliteit waarop we altijd kunnen terugvallen’, weet de speler van Aston Villa, die vertrouwen heeft in de kwartfinale tegen Costa Rica. ‘Ik zeg niet dat wij Costa Rica even gaan verslaan. Die ploeg heeft het namelijk ontzettend goed gedaan, daarvoor moet je respect hebben, maar ik zeg wél dat wij er vertrouwen in hebben dat we ze kunnen verslaan. Het geloof in eigen kunnen, is namelijk er groot bij ons.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!