Van Gaal wil drie creatievelingen

Louis van Gaal wil naar het aankomend WK in Brazilië het liefst drie zeer creatieve spelers meenemen, zo geeft hij aan in een groot interview in de Volkskrant. ‘De rest moet zorgen dat er een goed team wordt geformeerd waarin die drie meegaan.’

Arjen Robben en Robin van Persie zijn twee creatieve spelers die hoe dan ook meegaan naar het WK. ‘Dan kom je al snel uit bij Van der Vaart en/of Sneijder’, geeft Van Gaal aan, die ook zijn twijfels heeft bij dat tweetal. ‘Daarvan moet je je afvragen of ze fysiek en geestelijk fit genoeg zijn voor een WK onder zware omstandigheden’, aldus de bondscoach.

‘Op dit moment heb ik niet genoeg creatieve spelers’, vervolgt de oefenmeester. ‘Je hebt wel een aantal creatieve spelers nodig om het voetbal te spelen dat wij willen spelen: dominant, aanvallend, aantrekkelijk. Wij hebben heus kans. Daarom zou het mooi zijn als Sneijder of Van der Vaart erbij komt, want dan heb je er nog eentje. Maar het is niet zo dat die drie een andere rol mogen opeisen. Het team is belangrijker dan het individu.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!