WK kort donderdag | Irmatov fluit Oranje

LIVEBLOG | Dit is het liveblog voor het korte WK-nieuws van donderdag 3 juli. Volg hier de hele dag alle ins en outs uit Brazilië en blijf zo naast het grote nieuws ook op de hoogte van alle updates van het toernooi.

18:36 uur | Irmatov fluit Oranje
De Oezbeekse scheidsrechter Ravsjan Irmatov is door de FIFA aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica aanstaande zaterdag. Irmatov floot dit WK eerder Duitsland – VS en Mexico – Kroatië.

14.30 uur | FIFA denkt aan vierde wissel
De FIFA denk eraan om een vierde wissel in te voeren bij verlenging. In de achtste finales van het WK werd er bij vijf van de acht duel verlengd en bovendien is het tempo van wedstrijden enorm omhoog gegaan de afgelopen jaren. Het zou dus zomaar kunnen dat er snel een vierde wissel kan worden ingebracht door trainers. Gerard Houllier legt uit: ‘Deskundigen denken al langer na over de mogelijkheid een vierde wisselspeler in het veld te brengen’, adlus het lid van de FIFA-studiegroep tegenover BILD.

14.00 uur | Pele vindt straf Suárez terecht
Pele is het eens met de FIFA dat Luis Suárez zwaar gestraft is voor zijn beet tegen Giorgio Chiellini. De Uruguayaan is vooralsnog vier maanden uitgesloten van enige vorm van voetbal en de Braziliaanse legende vindt dat terecht. ‘Als hij niet zo was gestraft, kunnen dit soort incidenten zich blijven herhalen. Er moest een voorbeeld worden gesteld. Hij is een grote speler en hij komt er wel bovenop.’

09.30 uur | Aguëro haalt misschien kwartfinale
Sergio Aguëro mag hopen op speeltijd in de kwartfinale van Argentinië tegen België. De spits viel in de laatste groepswedstrijd tegen Nigeria (2-3 winst) uit met een dijbeenblessure en moest de achtste finale tegen Zwitserland laten schieten. Woensdag trainde de Argentijn weer, al was hij nog niet bij de groep. Aguëro deed wat loopoefeningen. Argentinië en België spelen zaterdag hun kwartfinale om 18.00 uur in Brasilia.

09.15 uur | Zuid-Koreaanse coach mag blijven
Hong Myung-Bo hoeft niet te vrezen voor zijn baan na de uitschakeling van Zuid-Korea op het WK. De bondscoach mag van de voetbalbond aanblijven ondanks dat Zuid-Korea in een op papier makkelijke poule (België, Algerije en Rusland red.) slechts één punt haalde. Hong zelf wilde vertrekken, maar is kennelijk omgepraat. ‘Zijn vertrek had de problemen niet opgelost, dus we hebben besloten met hem door te gaan’, aldus vice-voorzitter Huh Jung-moo.

09.00 uur | Blatter complimenteert Suárez
Sepp Blatter is blij dat Luis Suárez zijn excuses heeft aangeboden voor de beet in de schouder bij Giorgio Chiellini. De Uruguayaan hield enkele dagen vol dat hij niet had gebeten, maar afgelopen week kwam het hoge woord eruit. ‘Hij heeft zijn spijt betuigd tegenover de voetbalfamilie en dat dat is ook fair play. Dat toont aan dat hij een groot speler is. Ik hoop dat hij zijn voetballoopbaan weer op de rails krijgt.’

Blatter was niet de enige die de enigszins late excuses toejuichte. Ook FC Barcelona liet weten blij te zijn met de schuldbekentenis, al zal dit vast en zeker te maken hebben met een mogelijke transfer van Suárez naar Barça. ‘Suárez heeft laten zien dat hij nederig genoeg is om een fout toe te geven en dat is erg belangrijk. Iedereen weet dat Luis een geweldige speler is’, waren de woorden van technisch directeur Andoni Zubizarreta. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!