Sneijder: ‘De manier waarop ik nu speel: het is nu eenmaal zo’

Wesley Sneijder trekt zich niets aan van alle kritiek op zijn spel. De middenvelder kan zijn stempel nog niet echt drukken, maar tegelijkertijd is hij een ware kilometervreter geworden. Alles voor de wereldtitel, dat is de gedachte van Sneijder. 

‘Het is maar net hoe je mij bekijkt. Als je me als dezelfde Sneijder van 2010 ziet, die er ballen moet inschieten, voorzetten moet geven en weet ik veel wat, dan komt dat er niet uit, nee. Maar de bondscoach is tevreden hoe ik het invul’, vertelt Sneijder aan De Telegraaf. ‘Als je me op die manier beoordeelt, valt er niet zo veel op mijn spel aan te merken. Ik speel vanuit mijn positie en mijn taak. Daarin ben ik net als die andere tien spelers één van de pionnen.’

Sneijder weigert zijn kont in de krib te gooien. ‘Ik kan wel bijdehand doen en uit mijn rol spelen, omdat iedereen dat verlangt. Maar daar help ik het team niet mee. Ik heb er maling aan wat de hele wereld van me verwacht. Ik wil wereldkampioen worden. Of het nou zoals vier jaar geleden is door vijf goals te maken of als één van de 23. Hier ben ik. En de manier waarop ik nu speel: het is nu eenmaal zo.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!