Ambassadeur: ‘Brazilianen zijn echt fan van Oranje geworden’

Kees Rade, Nederlandse ambassadeur in Brazilië, merkt dat de Braziliaanse bevolking houdt van Nederland en Oranje. Waar er tijdens de eerste wedstrijd tussen Spanje en Nederland nog veel Brazilianen in een geel shirt zaten, daar worden er nu veel Oranje-shirts aangeschaft. 

‘De Brazilianen vinden Nederland vanuit de historie altijd al sympathiek, maar ze zijn echt fan van het Nederlands elftal geworden. Ook omdat de voetballers laten zien echt interesse te hebben in het land, bijvoorbeeld met het bezoek aan een favela en het contact dat ze hebben met de lokale bevolking’, vertelt Rade aan De Telegraaf.

Die relatie heeft niet alleen te maken met de goede resultaten van Nederland, maar ook met de activiteiten daar omheen. ‘We laten zien dat we niet alleen komen om te voetballen, maar ook om iets achter te laten. Dat heeft tot zeer positieve feedback van de Brazilianen geleid. Stel dat Oranje in de halve finale tegen Argentinië moet spelen, dan weet ik zeker dat het hele stadion inclusief alle Brazilianen achter ons zal staan.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!